En guide till mer intima och sensuella stunder

Sensual Ritual Guide

Namn: Delphine Cartier

Yrke: Sex Counselor

Födelsestad: Paris, Frankrike

Favoritresmål: Jag är en riktig resefantast som besökt över 50 länder, men jag skulle nog säga att Rom och ögruppen Kykladerna i Grekland är för mig helt otroliga. 

Bästa kärleksaccessoar: kokosolja, en riktig all-around grej. 

Drömmer om: ett samtyckessamhälle där folk är medvetna om varandra och sig själv och där sexualitet är respekterat och njuts till fullo.

 

Ritual No1 - Sensuell Yoni Meditationsandning 

Produkter till ritualen 

Förberedelser

Skapa ett mysigt space för dig själv där du kommer till ro och kan utforska din intimitet. Lägg ut en filt, lägg fram din botaniska ögonkudde nära filten och tänd en rökelsesticka med sensuellt sandelträ som renar och förhöjer ditt space.  

Inta position

Lägg dig bekvämt på filten och lägg ögonkudden över dina ögon. Känn in den ljuvliga doften av ros och enbär som lätt sprider sig över ditt ansikte. Ta några andetag för att njuta av denna stund. Se om du kan förnimma alla dofter som omger dig. Känn in underlaget mot din kropp och njut av att känna in hur kroppen slappnar av och börjar bli redo för en härlig och sensuell andningsövning. Om du använt yoni ägg tidigare så kan det användas till denna övning. 

Yoni andning 

Ta ett djupt andetag och känn hur andetaget långsamt går ner i din kropp och hur bröstet och magen reser sig. Ta ytterligare ett djupt och långsamt andetag, och känn hur luften fyller och rör sig genom hela dina kropp. Ta ett tredje andetag och känn hur luften går in i din slida, och sedan vänder tillbaka. Ta sedan ett fjärde andetag, och känn hur luften går in i din slida, vänder och går ut igen. Vid nästa inandning, föreställ dig att du gör din slida så liten som möjligt - dra ihop den. Försök att vara så avspänd som möjligt i resten av kroppen. Sedan, vid utandning, gör du den så stor som möjligt, som om du skulle blåsa upp en ballong med slidan. Börja om igen; andas djupt och lugnt. Gör din slida tät vid inandning och stor vid utandning, och upprepa fyra gånger.

Avsluta Yoni meditationsandning 

Avsluta yoni meditationsandingen med att ta tre vanliga och långsamma andetag. Kupa händerna över din yoni. Känn in värmen mellan dina händer och yoni. Känns något annorlunda? Möt alla känslor, både fysiska och psykiska med acceptans och omtanke. Avsluta gärna med att tacka din yoni för denna stund tillsammans. När du känner dig redo kan du ta av dig ögonkudden och sakta sätta dig upp igen.

Ritual No2 - Sensuellt bad 

Produkter till ritualen

Förberedelser

Inled din ritual med att tända en Palo Santo och ros rökelsesticka för att rensa badrummet från negativa energier och skapa en safe zone. Sätt en intention med vad du vill ge dig själv mer utav. Tänd sedan doftljuset med ros för att fylla badrummet med vibrerande rosor som höjer de sexuella energifrekvenserna. Passa på att dimra ner badrumsljuset för att skapa en behaglig och mysig stämning. När badkaret är fyllt, kan du omtänksamt sprida några rosenblad i vattnet. 

Njutningsfyllt bad

Lägg dig i badkaret och ta några djupa och långsamma andetag. Dofta på dom ljuvliga aromerna som har skapats i badrummet och notera hur rosenbladen stilla flyter på vattnet. Fokusera på alla dina sinnen och hur vattnet omsluter dig. Lägg märke till temperaturförändringarna och hur vattnet känns mot din hud. Var känner du mest? Hur känns det? Njut av dina ben som glider mot varandra och dina händer som rör sig på ett delikat sätt över olika delar av kroppen. Använd den välgörande och återfuktande tvålen av olivolja och getmjölk och låt den sakta smeka din kropp. Känn in den mjuka känslan av tvålens rörelse mot huden och om det känns extra behagligt någonstans längs med kroppen. Löddra upp ett krämigt skum i händerna och njut av badet medan du ta djupa, långsamma andetag. 

Avslutningsceremoni

Avsluta ditt sensuella bad med att känna in din kropp och vira in dig i en mjuk och omfamnande Hamam handduk. Känns något annorlunda? Möt alla känslor, både fysiska och psykiska, med acceptans och omtanke. Avsluta gärna med att tacka dig själv för att ha prioriterat dig själv och din njutning. Ta sedan fram din mist och omslut dig i en dimma av rosor, palmaros, frankincense, muskatellsalvia och germanium för emotionell balans och ta med dig denna sinnesstämning in i dina kommande upplevelser.

 

Ritual No3 - Sensuell ritual för par

Produkter till ritualen

Förberedelser - Couple Emotional Cleansing

Skapa ett mysigt space där ni känner er avslappnade och redo för en intim stund tillsammans. Lägg ut en filt, och gärna en kudde var som ni kan sitta på för att ha det så bekvämt som möjligt. Om ni vill kan ni vara nakna tillsammans. Tänd sahumiton med rosor och inled med att rensa spacet men också varandra. Låt din partner föra sahumiton längs din kropps konturer under tiden du blundar. Växla sedan roller i att ge och ta emot den renande ritualen. När ni är klara så kan ni låta sahumiton glöda i det vackra Mother of Pearl fatet och ha det nära er så ni kan förnimma de ljuvliga dofterna av eukalyptus, lagerblad, ceder och rosor. Ställ en timer för önskad tid ni vill vara i meditationen, och välj gärna ett mjukt och melodiskt alarm som inte avbryter stämning för tvärt.

Sensuell Eye Gazing

Det finns olika eye gazing metoder och detta är en utav dom. Starta timern och sitt bekvämt ganska nära och mitt emot varandra. Ta tre djupa och långsamma andetag var för sig. Sedan kan ni hålla hand eller sätta en hand på varandras hjärta. Titta med mjuk och avslappnad blick in i varandras ögon. Ni får såklart blinka när som helst då detta inte är en tävling om vem som kan titta utan att blinka. Håll blicken mjuk och försök att inte titta bort. Om du blir distraherad, vilket kan hända, hitta tillbaka till din medvetenhet och till din partners ögon. 

Avslutningsceremoni & sensuell plats

Avsluta er eye gazing upplevelse när timern ringer. Då kan ni sakta gå tillbaka till era kroppar, sätta era händer på erat egna hjärta och ta tre långsamma och djupa andetag. Känn in din kropp. Känns något annorlunda? Möt alla känslor, både fysiska och psykiska, med acceptans och omtanke. Avsluta gärna med att tacka varandra för att ha prioriterat en stund ihop. När ni känner er redo får ni gärna dela med er av upplevelsen. Låt också Mother of Pearl bli er sensuella plats dit man kan lägga små önskningslappar och andra sensuella presenter till varandra.  

 

with Love,

Delphine Cartier  

delphinecartier.com

Tillbaka till blogg

Vi rekommenderar