Stockholm - Buenos Aires

reine walfridsson, grundare espíritu santo

Välkommen till en botanisk och magisk värld där allt vi erbjuder är det som moder jord och naturen tillåter oss att skörda i säsong. Vi är passionerat övertygade om att naturens apotek av örter, blommor och trädslag har en helande och läkande kraft på oss människor, vår kropp, vårt sinne och själ.

Livet har en förmåga att dra in oss i komplicerade livspussel där vi ibland helt enkelt tappar oss själva, livets spontanitet men också närvaron i våra egna liv. Det är i mötet med oss själva som vi skapar en fördjupad kontakt till vårt eget varande, inre värderingar samt större meningsfullhet.  

Jag heter Reine Walfridsson och jag är grundare av Espíritu Santo och arbetar till vardags som samtalsterapeut, meditationsinstruktör och herbal facilitator där jag inspirerar kring naturliga dofter och rökelsens inneboende kraft. Jag introducerade varumärket Sagrada Madre i Norden och idag är vi norra Europas största återförsäljare av naturlig och ekologisk rökelse med ursprung i Sydamerikanska traditioner.  

Själv växte jag upp i en nomadfamilj med svensk argentinska rötter. Under många av mina resor mellan norra och södra halvklotet, mellan Stockholm och Buenos Aires, föddes en dröm om att skapa en plats för naturens välgörande ingredienser och hjälpa människor till ett mer rituellt liv som fördjupar den inre kontakten.

Personligen inspireras jag av det rituella livet som utövas av människorna som jag mött under mina resor och som lever i Amazonas, Patagoniens skogar och längs med Andernas bergskedja.

Reine Walfridsson

Grundare & Samtalsterapeut

Kvinna som håller i rökelse

Rök & Ritualer

RECLAIMING YOUR RITUALS

Det är genom doftsinnet vi först förnimmer världen. Det är så ett nyfött barn knyter an till sina föräldrar. Genom doftsinnet kan vi känna trygghet och tillhörighet under tiden andra sinnen fortsätter att utvecklas inom oss. Tillsammans har vi människor sedan tiotusentals år genom våra förfäder genomfört ritualer för att hämta kraft och manifestera våra önskningar. Det är en magisk förmåga som ligger nedärvd i vårt mänskliga DNA och i vårt högre medvetande.

Det var genom att offra det vi höll mest kärt, naturens torkade blad, blommor och örter som vi tillbad våra gudar. Genom röken skapades en kontakt mellan människa och det gudomliga och där vi tillät röken bära våra önskningar till skyarna.

"Att upptäcka och återta dina ritualer kan kännas som en slags hemkomst som tillför mening, kraft och en känsla av tillhörighet".

Hand som tänder en palo santo sticka

Den inneboende kraften

SJÄLENS MANIFESTATION

Ritualer skänker hoppfullhet och ceremoni till våra liv. De ger ny kraft att manifestera våra innersta önskningar. Kraften ligger i deras intuitiva enkelhet och hur de påverkar oss genom vårt undermedvetna. Ritualer är som rutiner med skillnaden att de blivit ”välsignade” med högre krafter som bara du kan ge dem. Ceremoniella riter och symboliska handlingar som får ett större värde än dess enskilda delar. Ibland kan de vara svårt att definiera skillnaden mellan en "ritual" och en "rutin", då båda handlingar delar regelbundenheten. I grunden handlar det om att ge oss själva sanna löften som vi väljer att leva efter. Löften som blir varaktiga och beständiga. Det är när vi över tid upprepar positiva tankar och handlingar som de också blir manifesterade och kommer in och förändrar våra liv. De är som om vi väver in dem i vårt livstyg. De blir en integrerad del av det vi är. Vårt innersta väsen, själ och existens. 

Ritual Kit

Medvetna stunder i vardagen

SACRED EVERYDAY MOMENTS

Espíritu Santo är spanska för den heliga anden och betyder också ”genom rök”. Vi hyllar själsligt liv för alla sinnen och tror på naturen som en helande kraft för människan. Sedan urminnes tider har vi använt rökelse, aromaterapi och kraftföremål för att fördjupa vår kontakt mellan kropp, sinne och själ.

Våra naturliga och ekologiska produkter har noga valts ut från hela världen för att de är ”artisan made” handgjorda och hantverksmässiga. Vi vill att flera ska få möjliget att göra hemmet till en helig plats för vila, reflektion, samvaro och lek.

"Ta hand om dig själv och ditt hem i en känsla av frid och harmoni. Vi hoppas att du kommer inspireras till fler medvetna stunder i din vardag."

Alla produkter