En ritual som grundar och jordar oss människor till inre stabilitet och harmoni

Grounding Ritual Guide

I en stressad vardag kan vi ofta bli lämnade i en känsla av att ha förlorat fotfästet. Det är i dessa stunder som vi är i allra störst behov av att jorda och grunda oss själva. Genom att återskapa kontakt med naturen och moder jords läkande krafter kan vi framkalla en känsla av inre harmoni och balans. 

Till denna ritual rekommenderar vi Ritual Clay Mask från Espíritu Santo och Myrra och Sandelträ rökelse från Sagrada Madre.   

 

Guide - Grundande Ritual  

  • Skapa en stämning i rummet för ritualen. Bestäm dig för vilken belysning du önskar ha tänd i rummet samt sätt på en playlist med musik som förmedlar stämningen du vill skapa. Komplettera med tända ljus. 
  • Tänd en utvald rökelsesticka och låt röken rena dig och rummet från negativa energier. Kom ihåg att röken är kraftfull och så länge stickan brinner så bär och förmedlar röken dina önskningar ut i det universella. 
  • Blanda ihop din rituella lermask, använd det aktiva pulvret och blanda enligt receptet med vanligt vatten eller rosenvatten, aska från den ekologiska Sagrada Madre rökelsen och ett par droppar eterisk olja som känns passande för stunden. 
  • Ta kontakt med din kropp, låt den guida dig till musiken och applicera lermasken där du instinktivt känner att den är grundande, renande och välgörande för dig i denna stund. Applicera leran som en renande "smörjelse" på kroppen för att lösa upp och komma i kontakt med jobbiga händelser som fastnat i kroppen. Ibland kommer vi i kontakt med starka känslor som sorg och ilska. Tillåt alla känslor att flöda och skölja genom dig.  Det här är en mycket kraftfull ritual så var varsam med dig själv. 
  • Låt lermasken verka i 10-20 minuter. Använd tiden på precis det sätt som känns rätt för dig. Kanske vill du skriva något, dansa eller bara njuta i ren avkoppling. 
  • Manifestera hur du känner dig grundad, likt ett träd som får rötter och känn in hur det verkligen känns att vara i kontakt med moder jord i hennes renaste form. 
  • Skölj väl efteråt eller använd en fuktig handduk för att ta bort masken.
  • Tacka dig själv och moder jord för hennes jordande krafter.  

Recept Face & Body Clay Mask 

  • Blanda 1 msk lerpulver med 3 msk vatten eller rosenvatten i en skål.

  • För krämigare och mer återfuktande mask tillsätt några droppar mandelolja eller valfri eterisk olja efter dina behov och önskade energivibrationer. Lavendel för en något lugnare känsla, apelsin för humörhöjande eller myrra för den ultimata jordande effekten.

 

Tillbaka till blogg

Vi rekommenderar