En ritual som förbereder inför meditation och fördjupar din medvetna närvaro

Meditation Ritual Guide

I den här guiden kan du läsa mer om hur du kan förhöja och fördjupa ditt praktiserande av meditation eller yoga med hjälp av naturlig dofter och rökelse. I årtusenden har vi människor använt torkade örter, blommor och träd till att fördjupa kontakten mellan det jordliga livet och de himmelska krafterna. 

Till denna ritual rekommenderar vi hela Natural Collection från Sagrada Madre eller Palo Santo & Sandelträ rökelsestickor. För dig som vill skapa ditt helt egna rituella tempel av dofter så rekommenderar vi Premium Altar Blend Collection, den renaste formen av rökelse.

 

Meditera med naturlig rökelse 

Bild på torkade växter och blad

I stort sett genom alla kulturer och tider har vi tillbett det gudomliga genom att offra och bränna rituella gåvor från naturen. I de flesta stammar var det en medicinman eller medicinkvinna som tillredde och förberedde ritualerna och de växter och blommor. I de flesta kulturer ansågs röken bilda en pelare för förband och skapade kontakt mellan det jordliga livet och det gudomliga. Röken ansågs också bära våra önskningar, drömmar och böner uppåt himlavalvet för att förenas och manifesteras i det universella. Eftersom botaniken skiljer sig åt mellan de olika världsdelarna så har våra förfäder prövat sig fram för att finna de mesta kraftfulla ingredienserna.

De mest naturliga och potenta ingredienserna för en förhöjd meditation finns samlade i Sagrada Madres Natural Collection. 

Natural Collection är en sensorisk och ekologisk rökelse som bygger på kunskaper sedan urminnes tider. Rökelsen är handgjord av naturliga blommor, örter och träslag från hela världen. Kollektionen innehåller sju mytomspunna dofter som eldats i heliga tempel och vid ritualer och ceremonier i det forntida Egypten, Antika Grekland, Amazonas och i hinduiska och buddistiska tempel. Här kan du inspireras av dofterna som i årtusenden kopplat samman oss människor med det gudomliga.

> MIRRA/MYRRA - En av naturens mest kraftfulla ingredienser som jordar och grundar oss människor och hjälper oss i att skapa en trygg plats. Myrra kommer ursprungligen från ett Afrikanskt träd och var en av gåvorna som räcktes över till Jesusbarnet av de tre vise männen. 

>INCIENSO/FRANKINCENSE - Ren rökelse eller Olibanum är den andra gåvan som räcktes över som gåva till Jesusbarnet tillsammans med guld och Myrra. Frankincense renar och och vidgar vårt sinne för andlig kontakt och jobbar i en mer uppåtgående riktning till skillnad från Myrran som är mer grundande. 

>YAGRA - Den heliga doften av Indien. Yagra har använts i årtusenden i Hinduiska tempel för ökad andlig kontakt. Yagra sägs leda till nya vägar, framgång, lycka och överflöd.

>SANDALÓ/SANDELTRÄ - Doften av detta magiska träd, grundar oss och stillar sinnet inför meditation, vila och reflektion. Sandelträ har används i flera tusen år genom Asien i Buddistiska ritualer och ceremonier i heliga tempel. 

>COPAL - Röken från det magiska Copalträdet i Peru har använts i årtusenden i Amozonas och av Shamaner för att inleda ritualer. Röken sägs förbinda oss människor med det gudomliga och bär våra innersta önskningar ut i universum för att manifesteras.

>PALO SANTO, CITRONELLA & APELSIN - En Sydamerikansk upplyftande och uppiggande rökelse av värmande trä, citron och apelsin som sprider glädje genom hemmet.

>ROSMARIN & VINRUTA - En klassisk rökelse som användes i det antika Grekland och romerska riket till att öppna upp och vidga vårt sinne för ökad kontakt, klarhet och kreativitet.

 

Gör din egen Altar Blend Ritual 

Premium Altar Blend Collection

Att bränna ren rökelse över brinnande kol är starkt förknippat med ceremonier och upplevs för många högtidligare än att elda en vanlig rökelsesticka. Ofta kopplar vi det till en ritual som innehåller önskningar om att uppnå ett högre medvetande och kontakt med den andliga världen. Säkerställ att du har god ventilation då de flesta hartser har en något mer intensiv rök vilket också gör dem än mer mytiska, rituella och kraftfulla. Placera kolet i ett eldfast kärl. Tänd kolet och invänta att det får en fin och jämn gråvit glöd. Fördela hartset över kolet. Hartset ska ej brinna, endast glöda och pyra. Ställ kärlet på ett eldfast underlag då det kan bli varmt. Tillåt röken att omfamna rummet och platsen där du befinner dig. Manifestera och för fram dina innersta önskningar och drömmar. Låt röken bilda en rituell pelare som för dina drömmar uppåt och ut i universum. I vår Premium Altar Blend Collection hittar du några av de finaste rökelsehartserna så som Copal, Myrra och Frankincense samt tre rökelseblandningar. 

Meditations ritualen 

Inled meditationen på egen hand eller ta hjälp av en guidad meditation. Om du behöver inspiration så hittar du ett antal guidade meditationer som vår grundare tagit fram för Barncancerfonden tillsammans med Jessica Eldenstjärna på teman som Acceptans, Trygg Plats, Kroppen och AndetagetKlicka här för att lyssna. 

  • Inled meditationsritualen med att identifiera din trygga plats, vädra gärna rummet eller platsen innan du påbörjar din meditation. 
  • Välj din rökelse och dess aktiva ingredienser utifrån om den ska fungera jordande, balanserande eller vidga sinnet för andlig kontakt. Även här kan du förbereda din meditationsstund med att jobba in flera olika doftlager som samverkar för att förhöja och fördjupa din medvetna kontakt.  
  • Tänd rökelsen eller rökelserna med en tändsticka eller över öppen låga och låt brinna en liten stund. Skaka eller blås bort lågan och låt röken sprida sig i rummet.
  • Använd cirkulära gester för att sprida röken över rummet. Röken är där för dig och för att försätta dig i ett djupare tillstånd mot att nå ett högre medvetande. 
  • Vissa tycker om att att placera rökelsen i direkt anslutning till där meditationen sker för att kunna förnimma röken tydligare under meditationen. 
  • Tillåt din intuition guida dig och låt röken fullt ut omfamna din ceremoni. 
  • Inta din favoritposition, sittande, liggande eller ståendes. 
  • För en fördjupad meditation så kan du jobba in aktiva ingredienser i olika doftlager, inleda med Salvia rökelse eller Palo Santo för att rena, tänd sedan din huvudrökelse och avsluta med en återfuktande Botanisk mist som väcker sinnena tillbaka till rummet eller platsen där du befinner dig. 
Tillbaka till blogg

Vi rekommenderar