En ultimat guide till hur du kan använda Palo Santo i dina dagliga ritualer

Palo Santo Ritual Guide

PURIFY - PROTECT - HEALING

Palo Santo är en naturlig rökelse med lång historia bland ursprungsbefolkningen i Sydamerika i ceremonier för att skapa lugn samt hela och rena energier. Palo Santo passar utmärkt att använda i morgon- och kvällsritualer samt för att rena kristaller. Palo Santo kan användas som “reningsrök” för att rena personer, föremål eller platser. 

Till denna ritual rekommenderar vi Palo Santo Holy Wood och Palo Santo rökelsestickor och Palo Santo & Myrra rökelsestickor. 

 

GUIDE - PALO SANTO RITUAL 

 

Platser   

Börja med att vädra rummet för släppa ut gammal energi och göra plats för det nya. Tänd din Palo Santo och låt den brinna en liten stund. Skaka eller blås bort lågan och låt röken sprida sig i rummet. Använd cirkulära rörelser för att fördela röken. För en fördjupad rening av ett hus eller lägenhet, till exempel vid infyttning. Börja i rummet som är placerat längst bort ifrån ytterdörren. Gör kryss eller kors med den rykande Palo Santo stickan i varje hörn av rummet. Arbeta dig vidare genom varje rum tills att du befinner dig vid ytterdörren. Ställ dig sedan utanför din dörr och gör ett sista kryss. Stäng sedan dörren och låt röken verka i fem minuter. I samband med att du öppnar dörren och tar ditt första steg tillbaka in i hallen så manifesterar du att detta nu är ditt hem för mental och fysisk frid och harmoni. 

 

Personer 

Slut dina ögon och ta ett djupt andetag. När du känner dig redo och manifesterat reningen så påbörjar du reningsritualen. För stickan och röken längs med dina egna eller personens kroppskonturer från huvudet till fötterna. Avsluta med att hålla pinnen en bit nedanför näsan så att den helande röken kan förnimmas av den som blir renad. Avsluta med att tacka moder jord för hennes helande krafter. 


Föremål & kristaller 

Börja med att ta kontakt med föremålet eller kristallen du vill rena. Skänk den en tanke av ny energi. För sedan Palo Santo pinnen kring föremålet och låt röken omsluta dess energier och ingjuta ny positiv energi. Avsluta ritualen med att släcka din Palo Santo mot ett värmetåligt fat. Vid fullmåne placeras kristaller med fördel i närheten av ett fönster på en fönsterbräda för att laddas med nya kosmiska krafter.

Tillbaka till blogg

Vi rekommenderar